Download Free Nigerian Army 2018/2019 Recruitment Aptitude Test Past Questions and Answers

ARMY5 300x198 - Download Free Nigerian Army 2018/2019 Recruitment Aptitude Test Past Questions and Answers

Here is the right page to download the Free Nigerian Army 2018/2019 Recruitment Past Questions and Answers with ease.

Download the Nigerian Army 2018/2019 Recruitment Past Question And Answers. So, if you truly want to become a Nigerian soldier then get the Leofirms up-to-date Nigerian Army Recruitment Past Questions to prepare for the exams.

So many people have been in search of the free Nigerian Army aptitute test past questions and answer, and in truth, it seems like a very very scarce commodity. But we are Leofirms.com are determined to see all our readers and visitors successful in the upcoming test, so we compiled this past questions for you, free of charge.

Did you know that one of the ways becoming a staff of Nigerian Army is comprehensive study of its Past Questions and Answers? Statistics have shown that in a number of hundred questions, verbatim 30 questions are being repeated randomly. That is the more reason you need to download the Nigerian Army 2018/19 Recruitment Past Questions. Apart from the verbatim repetition of questions, questions are repeated with slight difference in their sentence structures.

HOW TO DOWNLOAD NIGERIAN ARMY RECRUITMENT PAST QUESTIONS 2018/19

Since we have given you some of the top likely questions for this test, we see no need for you to download this file. Though we are compiling a more concrete past question and answer which we are going to make available for download soon.

Checkout the Nigerian Army 2018/19 Recruitment Aptitude Test Past Questions and answers below;

#1. Mention the new service chiefs in Nigeria

Answer: General Abayomi Gabriel Olonishakin- Chief of Defence Staff;

Lt-General T.Y. Buratai- Chief of Army Staff;

Vice Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas- Chief of Naval Staff;

Air Marshal Sadique Abubakar – Chief of Air Staff

#2. Who is the current INEC chairman?

Answer: Mahmud Yakubu

#3. Who is the current NAFDAC Director General?

Answer: Paul Orhii (sacked)

#4. Who is the current Inspector General of police?

Answer: IGP Solomon Arase

#5. Current chairman of the African Union

Answer: Robert Mugabe

#6. Who is the secretary General of the united nations

Answer: Ban Ki-Moon

#7. Who is the current minister of education?

Answer: Anthony Onwuka

#8. Mention five rivers in Nigeria that share their names with a state.

Answer: Rivers- Benue, Niger, Osun, Kaduna, Ogun, Sokoto, Cross River, Imo

#9. What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)

#10. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari

#11. Who is the current vice president of Nigeria?

Answer: Yemi Osibajo

#12. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength

#13. Mention 5 past senate presidents of Nigeria.

Answer: Dr Nnamdi Azikiwe, Evan Enwerem, Chuba Okadigbo, Anyim Pius Anyim, Adolphus Wabara, Ken Nnamani, David Mark

#14. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity

#15. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil

#16. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace

#17. What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria

#18. Who is the current minister of finance?

Answer: Kemi Adeosun

#19. Who is the current minister of defence?

Answer: Monsur Dan-Ali

#20. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?

Answer: Six (6) geopolitical zones

#21. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar

#22. Who is the current minister of FCT?
Answer: Muhammadu Bello

#23. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Senator Ike Ekweremadu

#24. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013, 2015

#25. Who gave Nigeria her name:
Answer: Flora Shaw

#26. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi
#27. Which country won the last world cup?

Answer: Germany
#28. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen

#29. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti

#30. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

#31. Who is the current CBN Governor?
Answer: Godwin Emefiele

#32. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State

#33. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka

#34. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
Answer: Yakubu Dogara

#35. Who is the minister for petroleum resources in Nigeria?
Answer: President Muhammudu Buhari

#36. Who is the current chief justice of Nigeria?
Answer: Mahmoud Mohammed.

#37. When was the Nigerian Naira introduced?
Answer: 1st January 1973

#38. When was the first military coup carried out in Nigeria?
Answer: 1966

#39. How many local Government do we have in Nigeria?
Answer: 774

#40. Who is the first Nigerian president?
Answer: Dr Nnamdi Azikiwe

#41. Who was Nigerian first executive president?

Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

#42. Who was the Nigerian first prime minister?
Answer: Abubakar Tafawa Balewa

#43. What is the largest continent in the world?
Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent

#44. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean
#45. What is the full meaning of UNICEF?
Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund

#46. When were the currency notes introduced?

Answer: 100 naira:1999, 200 naira in 2000, 500 naira in 2001 and 1000 naira on October 12, 2005.

#47. How many ministers do we have in Nigeria?

Answer: 37

#48. Who is the current Senate President in Nigeria?
Answer: Senator Bukola Saraki

#49. Which country’s flag is called the Union Jack?
Answer: Great Britain

#50. With which countries does Nigeria share boundaries?
Answer: Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.

There you have it on this post “Download Free Nigerian Army 2018/2019 Recruitment Aptitude Test Past Questions and Answers.” I hope you found this piece helpful more than a bit.

Updated: December 30, 2017 — 10:17 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2018 Leofirms.com - All rights reserved Leofirms.com is owned and managed by Kikiotolu Technologies Ltd.