Leofirms

The best information and download portal in Africa

Nigeria Air Force 2018 Free Current Affairs Past Questions and Answers (NAF DSSC Test/Exam)

Nigerian Air Force fighter jet 300x195 - Nigeria Air Force 2018 Free Current Affairs Past Questions and Answers (NAF DSSC Test/Exam)

Here is the Nigeria Air Force 2018 free Current Affairs Past Questions and Answers NAF DSSC Test/Exam.

​In this Leofirms post, we are going to provide Nigerian air force interview questions, nigerian air force current affairs Nigerian army DSSC past questions and answers, nigerian dssc exam questions sample.

Also we have; 2018 Nigerian army past question a answer, 2018 nigerian navy aptitude test past questions and answers pdf, 2018 free aptitude test questions and answer download and 2018 naf past question PDF.

Currently, these are some Current Affairs past Question a Answer about Nigeria Air Force exams for students who applied for NAF recruitment 2018/2019.

Current Affairs: 2018 Nigerian Air Force (NAF) Free Past Questions and Answers

1) When was Nigeria airforce(NAF) established?

ANSWER: 18 April 1964

2) What are the objective of Nigeria airforce?

ANSWER: The Nigeria airforce shall be charged with t defence of the federal Republic by air, and to give effe thereto, the personnel shall be trained in such duties as in t air as well as on the ground.

ALSO READ:  Download Video: The Flash Season 4 Episode 1 (S04E1) - The Flash Reborn

3). What are the notable achievement of Nigeria airforce?

ANSWER:

  • Early Development (1961-1967)
  • The Nigeria Civil war: the successful delivery of effect in the Nigeria civil war.
  • Liberation war in Southern Africa
  • Peace support operation
  • Mission in aid to Civil Authority
  • Training: Naf has establish various school in diffe giving it a capacity to meet about 95% of its training requir
  • Establishment of air force institute of Technology
  • The civil war period (1967-1970)
  • The post civil years(1970-1980)
  • The era of consolidation(1980-1990)
  • 1990 to 2000

4) Which of the following is the chief of Air Staff?

ANSWER: Air Vice Marshal Sadique Abubakar

Nigerian Air Force Official Website – Recruitment Portal www.airforce.mil.ng

5) Who is the present Chief of Defence Staff?

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NDA?

ASWER: Nigeria Defence Academy

7). What is the full Meaning of NAF?

ANSWER: Nigeria Airforce

8). Who is the current Senate president of Nigeria?

ALSO READ:  DOWNLOAD VIDEO: Barcelona vs Celta Vigo 2-2 Full Highlights and Goals 2017/18 La Liga

ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). When did Nigeria got her independeence?

ASWER: 1 october 1960

10). When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963

11). what year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970

12). who was the first Executive president of the Feder Republic of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

13) Which year was Nigeria flag designed and who design it ?

ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi 1959

14) Who is the current Speaker of Nigeria House Representative?

ANSWER: Yakubu Dogara

15) what is the Current population of Nigeria?

ANSWER: 183 million

16). The last colonial governor general of Nigeria is?

ASWER: James Robertson

17). Who was the first military president of Nigeria ?

ANSWER: Ibrahim Babangida

18). what system of government do Nigeria practice?

ANSWER: Federalism

19). The Northern and Southern protectorate was amalgamat in? ANSWER: 1914

20). Who is the first Nigeria airforce female pilot ?

ALSO READ:  Download Video: The Flash Season 4 Episode 2 (S04E2)

ASWER: Cadet Blessing Liman

21). Who was the first President of Nigeria?

ASWER: Dr. Nnamdi Azikiwe

22). Who was the first Military Head of State in Nigeria?

ASWER: Gen. JTU. Aguiyi Ironsi

Download 2018 Nigerian Air Force (NAF) Past Questions and Answers Here

More Coming Soon – Aptitude test Current Affairs Nigeria Airforce. Download Nigerian Air Force (NAF) Past Questions and Answers.

There you have it on this post “Nigeria Air Force 2018 Free Current Affairs Past Questions and Answers (NAF DSSC Test/Exam).” I hope you found this piece helpful.

Updated: December 31, 2017 — 7:08 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2018 Leofirms.com - All rights reserved Leofirms.com is owned and managed by Kikiotolu Technologies Ltd.